Bottas heeft glimlach op gezicht terug na pole in Portugal

M265634

Valtteri Bottas heeft zijn eerste pole position van het 2021-seizoen gepakt. De Fin was sneller dan zijn teamgenoot Lewis Hamilton en pakte pole voor de Grand Prix van Portugal. Genoeg reden voor Bottas om met een tevreden gevoel terug te kijken op de zaterdag in Portugal.

"Het voelt goed om op pole te staan", vertelt Bottas tegenover Formula 1. De Fin stond voor het laatst in 2020 tijdens de Grand Prix van Sakhir op pole. "Het is al even geleden, dus het was fijn om een goede kwalificatie te hebben."

'Glimlach op mijn gezicht'

"Het heeft zeker een glimlach op mijn gezicht getoverd. Mijn eerste twee kwalificaties van het seizoen waren niet echt sterk en alles uit de auto en de banden halen was een beetje een zwakte van me", legt Bottas uit. De Mercedes-coureur heeft het gevoel dat het nu eindelijk de goede kant op begint te gaan. "Ik voel me al het hele weekend sterk dus ik wist dat het mogelijk was. Het is erg fijn om alles bij elkaar te zien komen en om pole te pakken. Met het gevecht met Red Bull in het achterhoofd is het fijn om voor ze te starten."

M265561-333x500
Foto: Mercedes AMG F1 (Steve Etherington)

De vorige race op het circuit in Imola was erg pittig voor de Fin. De kwalificatie was alles behalve ideaal en de race van Bottas kwam voortijdig tot een einde na een zware crash met George Russell. "Mentaal gezien heb ik de leerpunten van Imola meegenomen naar Portugal. Er waren ook dingen die ik beter kon vergeten, dus die heb ik losgelaten."

'Alleen zondag telt'

Hoewel een pole position altijd fijn is, weet ook Bottas dat de punten na afloop van de race pas verdeeld worden. "Ik weet dat hard werken altijd vruchten zal afwerpen, dat heb ik ook tegen mijn team gezegd", stelt Bottas. "Het is echter nog maar zaterdag. We zullen zien hoe het morgen gaat. Morgen is de enige dag die echt telt."

Lees ook: Lewis Hamilton: “Geen perfect rondje gereden”

Lees ook: Max Verstappen: “We hadden totaal geen grip vandaag”

Lees ook: Ricciardo na Q1-exit: “Heel somber om hier nu te staan”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden