Bottas: ''Het is gemakkelijk om kritiek op mij te hebben''

Bottas-Bahrein-2020

Valtteri Bottas vindt het te gemakkelijk dat er kritiek is op zijn optreden tijdens de Grand Prix van Sakhir. De Fin moest vanaf de start zijn tijdelijke teamgenoot George Russell voor zich dulden en dat kwam hem op kritiek te staan.

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton testte na de Grand Prix van Bahrein positief op het coronavirus en Williams-coureur, en talent uit de Mercedes-stal, mocht hem vervangen tijdens de tweede race in Bahrein. De jonge Brit kwam een paar duizendsten tekort voor poleposition, maar tijdens de race had hij Bottas vanaf de start al te grazen.

''Het was een behoorlijke slechte race van mijn kant'', vertelt Bottas aan Autosport. ''En het zal heel gemakkelijk zijn voor mensen om te zeggen dat je verslagen bent door een coureur, die voor het eerst in het team zit. Het is dus niet ideaal.

''Maar de mensen in het team weten hoe het werkelijk is gegaan en ze weten hoe het eindresultaat had kunnen zijn. Ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen. Dit weekend is natuurlijk niet ideaal'', besluit Bottas.

Door miscommunicatie in het team, verknalde Mercedes de pitstop van zowel Russell als Bottas. Russell moest opnieuw naar binnenkomen voor de juiste banden en Bottas reed de race uit op een setje oude harde banden. Russell wist zich nog naar voren te knokken, maar een lekke band gooide definitief roet in het eten. Bottas kwam uiteindelijk als achtste over de finish. Russell wist zijn eerste punten van het seizoen te pakken door als negende over de streep te komen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen