Bottas hoopt op goede racepace na matige kwalificatie

M273340

Valtteri Bottas kende een matige zaterdag in Spielberg. Met een vijfde plek op ruim drie tienden van de pole was de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk tegenvallend voor de Fin. Tegenover Ziggo Sport vertelt Bottas over zijn kwalificatie.

Valtteri Bottas was niet tevreden met zijn kwalificatie en probeerde de vragen van Jack Plooij te ontwijken. Op de vraag: "Wat was er", antwoordde de Fin droog, "De kwalificatie". Bottas kwalificeerde zich tijdens de Grand Prix van Stiermarken een week geleden op de tweede plek, maar moest door een gridstraf vanaf P5 starten. Hij denkt dat het verschil zit in het gebruik van de C5 compound, die toen niet werd gebruikt. "En", ging Bottas verder, "De set-up van mijn auto is beter voor de race dan voor de kwalificatie."

Valtteri Bottas / Mercedes / Oostenrijk / Spielberg / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 -LAT Images

McLaren

De grootste verrassing van de kwalificatie was Lando Norris. In zijn McLaren zette hij de tweede tijd neer, op maar 0.048 seconde van de snelste tijd. Bottas zag dat totaal niet aankomen. "Ik probeerde voor pole te vechten, maar die was buiten bereik. McLaren wist wel wat te vinden. Misschien kregen ze door al dat oranje meer motivatie", grapte Bottas.

Lees ook: Charles Leclerc: “Niet verwacht dat Williams zo snel zou zijn”

Lees ook: Pierre Gasly: “We hebben de snelheid, we zijn erbij”

Lees ook: Sebastian Vettel kent wisselvallige zaterdag in Oostenrijk

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen