Bottas: ''Mercedes overweegt Vettel niet te nemen voor 2021''

M208756

Valtteri Bottas heeft aan SkySportsF1 aangegeven dat Mercedes, Sebastian Vettel niet gaat overwegen te nemen als coureur vanaf het seizoen 2021. Dat heeft de Duitse renstal aan Bottas medegedeeld. 

Speculaties deden zich al snel de ronde, toen bekend werd dat Ferrari het contract van de Duitser niet zou gaan verlengen. Bottas kan er alleen maar om lachen.

''Het raakt je niet'', begint Bottas. "We zijn de hele tijd heel eerlijk geweest met mijn team, wat de situatie is en hoe het contractueel zal verlopen. Ik kreeg een vrij duidelijk bericht dat ze Seb niet overwegen te nemen. Dus ik zei prima, geen zorgen dan!''

Bottas hoopt er voor te kunnen zorgen dat Mercedes hem wil behouden voor het team naast Lewis Hamilton.

''Er wordt altijd gepraat'', vertelt hij verder. "Ik vind het best grappig dat als er nog geen enkele race is geweest, dat er mensen mijn stoel al hebben gekregen. Ik moest er een paar keer om lachen. Dus van die kant is er geen druk, omdat ik nog steeds mijn duidelijke doel voor het seizoen in gedachten heb en dat is het. Dingen zullen zich dan op de een of andere manier op hun plek vallen, wat er ook gebeurd. Daar heb ik helemaal geen stress over."

https://twitter.com/SkySportsF1/status/1270791732511137793

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden