Bottas na ‘frustrerende’ race: “Strategie niet optimaal”

M238525

Valtteri Bottas is teleurgesteld over het resultaat tijdens de 70th Anniversary Grand Prix. De Fin vertrok van pole position, maar kwam tijdens de race niet verder dan de derde plaats. Bottas vindt echter dat niet alleen de banden het probleem waren, maar dat ook zijn team op strategisch gebied gefaald heeft.

De Fin vertelde na afloop van de race tegenover Martin Brundle dat hij niet tevreden is met het resultaat. “Het was uiteraard een frustrerende race als je vanaf pole position start en als derde eindigt. Als team waren we op een bepaald punt aan het slapen toen Max ons voorbij ging. Mijn strategie was verre van ideaal. We moeten leren van vandaag.”

Hamilton werd in zijn laatste stint 10 ronden later naar binnen gehaald, waardoor de Brit nog kans zag Bottas in de slotfase van de race in te halen op zijn verse banden. Bottas: “Ik probeerde de banden te managen en ondertussen Max bij te houden. Maar toen ik begon te pushen naar het einde toe was het gedaan met de banden. Het probleem zat ‘m vandaag in de blaarvorming en Red Bull had er geen last van dus zij hadden een voordeel ten opzichte van ons. Als je eenmaal blaarvorming hebt dan verlies je daardoor grip en ga je langzamer.”

https://twitter.com/MercedesAMGF1/status/1292479763869818887

Bottas verliest door zijn derde plaats wederom punten ten opzichte van stalgenoot Hamilton en ziet ook Max Verstappen aan zich voorbij gaan in de stand om het wereldkampioenschap. “Het is een teleurstellende dag”, besluit de Fin.

Lees ook: Hülkenberg: “Heb er het beste van gemaakt”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen