Bottas: "Onderhandelingen nieuw contract geen haast"

M250391

Valtteri Bottas zegt weinig haast te hebben om een contract voor 2022 te bespreken. De Fin die alweer zijn vijfde seizoen bij Mercedes gaat rijden heeft – net als zijn Britse teamgenoot – een aflopend contract. Bij het Duitse team zijn ze blij om op deze manier voor 2022 alle opties open te houden. 

Een van de redenen waarom Bottas weinig haast heeft, is dat niet alleen zijn contract na dit seizoen afloopt, maar ook dat van zijn teammaat. "Ik begrijp het wel. Op deze manier houdt het team alle opties open voor een seizoen met veel veranderin. Het is alleen maar goed voor het team om alle kanten nog op te kunnen”, aldus de Fin.

M256882-700x467
(c) Mercedes-AMG F1 W12 E Performance Launch

De coureursmarkt

Bottas zal dit seizoen ingaan met meer druk dan ooit tevoren. Niet alleen van zijn teammaat of van het eenjarige contract, maar ook met George Russell, die steeds meer op de deur klopt. Toen hij bij de Grand Prix van Sakhir de met Covid-19 besmette Hamilton verving, leverde Russell een fantastische prestatie. Iets wat Toto Wolff vast en zeker aan het nadenken heeft gezet en zelfs de positie van Hamilton iets minder zeker heeft gemaakt.

In de afgelopen vier jaar is het Bottas nog nooit gelukt Hamilton over een heel seizoen te verslaan. De Fin geeft toe het erg teleurstellend te vinden als dit hem nooit zou lukken: "Natuurlijk zou dat teleurstellend zijn. Ik ben al vier jaar teamgenoot van Lewis en logischerwijs is dat ieder jaar het doel." Ondanks de druk zegt Bottas fit e n scherp aan dit nieuwe seizoen te beginnen en ook dit jaar weer een gooi naar de titel te doen: "Ik ga alles geven dit jaar en ben tevreden als ik er alles aan heb gedaan, we zullen zien of dat genoeg is."

Lees ook: Bottas: “Moet vaker op toppen van mijn kunnen presteren” 

Lees ook: Lewis Hamilton en manager uit elkaar vlak voor F1-seizoen 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen