Bottas over lastige dag: 'Ik kwam tempo tekort'

M212004

Valtteri Bottas was na de tweede vrije training voor de Grand Prix van Singapore niet tevreden over zijn auto. De Fin was ruim een seconde langzamer dan teamgenoot Lewis Hamilton en kwam niet verder dan een vierde plaats.

De problemen voor Bottas begonnen in de eerste vrije training. Hij parkeerde zijn Mercedes in de muur. "Ik had een momentje en zo zat mijn training er al vroeg op. Alles voelde tot aan dat moment goed. Ik verloor gewoon de achterkant van de wagen in een van de bochten en omdat er hier geen uitloopstroken zijn, betaal je daar de prijs voor", laat de Mercedes-coureur aan Motorsport.com weten.

Bottas kon ondanks zijn crash gewoon deelnemen aan de tweede vrije training. Hij kon echter geen moment in de buurt komen van zijn teamgenoot en betwijfelde of alles honderd procent in orde was met zijn auto. "Ik weet niet echt wat er in de tweede training aan de hand was. Het was een lastige dag. Ik kwam in elke run en met elke bandensoort tempo tekort. We moeten alles nog een keer doornemen. Het voelde alsof ik echt niet meer sneller kon gaan, maar ik zat er een seconde vanaf."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen