Bottas over teamorders: "Was bezig met mijn eigen race"

26-sunday-barcelona

Valtteri Bottas had het niet makkelijk tijdens de Grand Prix van Spanje. Tijdens de race werd hij gevraagd niet in de weg te zitten van teamgenoot Lewis Hamilton. Dit bleek echter niet vanzelfsprekend te zijn, want de Fin leek even het bericht van zijn team te negeren, voordat hij zijn teamgenoot uiteindelijk wel voorbij liet gaan.

Na de race werd Bottas gevraagd of het moment dat hij had gekozen om Hamilton voorbij te laten gaan ook het vroegst mogelijke moment was. Daarop reageerde de Fin dat de inhaalactie eerder had gekund. "Ik was bezig met mijn eigen race. Ik probeerde een gat te trekken naar Charles Leclerc om een pitstop te maken voor de extra punt voor de snelste raceronde. Het enige waar het om ging in mijn hoofd was mijn eigen race."

Bottas legt verder uit dat elke coureur bezig is met zichzelf tijdens een race. Wel zegt hij dat hij het team niet dwars wilde zitten. Hij wilde het beste voor zichzelf, maar ook voor het team. Hamilton zelf zegt dat hij niet doorhad dat Bottas gevraagd werd opzij te gaan voor hem. "In mijn optiek waren wij gewoon aan het racen, wat ik prima vind. Dit is hoe we als team winnen."

"Ik heb mijn eigen race verpest doordat ik Leclerc niet zag in bocht 1"

Bottas zegt dat het grootste probleem waarmee hij kampte tijdens de race een fout van hemzelf was. In de eerste bocht werd hij namelijk ingehaald door Charles Leclerc. "Om eerlijk te zijn heb ik hem niet zien aankomen. Toen ik het eenmaal zag was het al te laat", zegt hij tegenover Grand Prix Radio. Daardoor zat hij lange tijd vast achter de Ferrari. De snelheid van zijn Mercedes was daarentegen wel goed, maar het uiteindelijke resultaat viel tegen. Bottas geeft aan uit te kijken naar de volgende race in Monaco. "Met name Q3. Daar ligt mijn focus nu."

Lees ook: Hamilton wint GP van Spanje, Verstappen tweede

Lees ook: Verstappen relativeert tweede plek: “Gewoon niet de snelste”

Lees ook: Ricciardo: “Top zes was maximaal haalbare vandaag”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen