Bottas pakt eerste overwinning van 2021: "Voelt welverdiend"

M283498

De Grand Prix van Turkije werd gedomineerd door Mercedes-coureur Valtteri Bottas. Ondanks de natte baancondities was hij té snel voor beide Red Bull-coureurs. Door het binnenslepen van de overwinning, heeft de Fin zijn eerste overwinning van 2021 geboekt. 

Met maar één enkele fout, reed Bottas een van de beste races in zijn Formule 1-carrière. Uiteindelijk heeft de Fin er meer dan een jaar over gedaan om zijn tiende overwinning achter zijn naam te zetten. Desalniettemin gaf Bottas in het podiuminterview met David Coulthard aan zeer tevreden te zijn met zijn overwinning. "Het heeft een tijdje geduurd, maar het voelt goed."

'Een van mijn beste races'

Volgens Bottas was het een van de beste races die hij ooit gereden heeft. "Losstaand van het feit dat ik één foutje maakte, had ik alles onder controle. De auto heeft het goed gedaan in alle soorten weersomstandigheden", veronderstelde de Fin. "De strategie pakte ook goed uit bij mij."

Ondanks de dominante race, was het geen gemakkelijke overwinning. "Als er maar één droge lijn is, dan scheelt het niet veel en dan vlieg je eraf. Het was een moeilijke race, maar het voelt welverdiend."

Lees ook: Bottas domineert Grand Prix van Turkije, Verstappen tweede

Lees ook: Imola wil vaste plek op F1-kalender voor vier jaar

Lees ook: Frédéric Vasseur: "Piastri niet in beeld bij Alfa Romeo"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden