Bottas: “Samen kunnen we het Verstappen moeilijk maken”

M260976

Valtteri Bottas pakte de derde startplek in de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. De Fin gaf na afloop van de kwalificatie aan dat het geen makkelijke dag was, maar hij kijkt met optimisme uit naar de race op zondag. De Fin denkt namelijk dat hij en Lewis het Verstappen samen moeilijk kunnen maken.

“De training vanochtend was lastig, we hadden veel problemen met de balans van de auto. Ik had gehoopt dat een sessie in de avond beter zou zijn”, liet Bottas weten. In Q1 reed de Fin zijn tweede run op softs. Volgens hem hebben ze daarmee een setje banden verspild. “In Q3 hadden we nog maar één setje nieuwe banden, het was dus lastig om tegen Max en Lewis te strijden met maar één set”, voegde de Fin daaraan toe.

M261038-700x467
Foto: Mercedes-AMG (Steve Etherington)

Bandenstrategie

Als Bottas naar de bandenstrategie voor de race gevraagd wordt, geeft hij aan dat daar niks bijzonders over te melden valt. “Wij en Max starten op de mediums. Ik denk dat wij meer harde banden hebben voor de race. Maar we kunnen weinig extra’s doen, alles is mogelijk vanaf de derde startplek.”

“Wij hebben natuurlijk twee auto’s vooraan tegen Max. Ik weet zeker dat wij als team goed kunnen samenwerken en iets moois kunnen laten zien”, sloot Bottas af.

Lees ook: Max Verstappen pakt pole position in Bahrein
Lees ook: Hamilton: ";Goede stappen gezet na testdagen"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen