Bottas: “Schade aan vloer had groot effect”

SI202011010144_news

Valtteri Bottas wist tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna zijn pole position niet te verzilveren. De Fin kende een moeizame race, mede veroorzaakt door schade aan zijn vloer, maar wist dankzij het uitvallen van Verstappen toch als tweede te eindigen. “De auto was lastig te besturen door de schade”.

Bottas leek tijdens de race op weg naar een eenvoudige overwinning. Tijdens zijn tweede stint zakte het tempo van de Fin echter in, waardoor Hamilton hem via een uitgekiende pitstopstrategie kon passeren. Bottas verklaart dat zijn tragere tempo te maken had met wat schade aan de auto: “De schade aan de vloer had een groot effect vandaag. De start was nochtans goed, maar in de tweede ronde reed ik bij het uitkomen van bocht 7 tegen een brokstuk aan. Ik had geen tijd om het te ontwijken. Ik probeerde er niet volledig, of althans niet met de banden overheen te rijden, maar toch veroorzaakte het wat schade waardoor de auto lastig te besturen was.”

Bottas had in het vervolg van de race Max Verstappen in zijn versnellingsbak zitten en zag de Nederlander uiteindelijk passeren: “Ik deed er alles aan om Max achter mij te houden, maar ging daarbij over de limiet waardoor ik een paar foutjes maakte.”

De Fin kijkt door zijn tweede plaats en de overwinning van teamgenoot Hamilton nu aan tegen een achterstand van 85 punten aan in de WK-stand. Er zijn nog vier Grands Prix te rijden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen