Bottas: 'Terugkeer Zandvoort geweldig nieuws voor iedereen'

M191679

De nummer twee in het huidige WK, Valtteri Bottas, heeft er zin in om naar Zandvoort te gaan. Hij heeft er in de Formule 3 successen gehad en heeft prima herinneringen aan de Noord-Hollandse badplaats.

"Ik denk dat het niet alleen geweldig nieuws is voor de Nederlanders, maar voor iedereen", zegt Bottas exclusief in onze podcast F1 Aan Tafel. "Het is een heel mooie baan, een mooie oldskool baan. Het is ook een leuk dorpje aan het strand, heel gaaf, en zelfs toen ik daar in de Formule 3 racete waren er zo veel toeschouwers. Ik weet ook vrij zeker dat de kaartjes snel uitverkocht zullen zijn."

Gevraagd naar zijn favoriete delen van het circuit, zegt Bottas: “Die snelle rechterbochten in de middelste sector, vooral die eerste die zo naar beneden gaat [Scheivlak, red.] . Met een Formule 1-auto zullen die zo snel zijn, dus daar gaan we een hoop plezier beleven.”

Bottas op de vraag of het een spektakel voor de kijkers kan worden: “Ja, dat kan. In het middelste deel zal het voor F1-auto’s lastig zijn om elkaar te volgen, maar het rechte stuk is heel lang, dus als er een lange DRS-zone is, dan kan dat prima zijn. Ik weet zeker dat de Nederlanders het prachtig gaan vinden.”

De Fin was succesvol in Zandvoort en herinnert zich dit nog goed. “In 2009 en 2010 was het een van de hoogtepunten van carrière in de opstapklasses, in 2009 won ik de F3 Masters en in 2010 was ik de eerste die het voor de tweede keer won. Het was heel bijzonder en ik herinner me de races nog heel goed.”

“Het gaat prima worden daar”, sluit Bottas af, “zoals ik zei: een leuk plaatsje, een prachtige oldskool baan, prima mensen, hopelijk prima weer, en dan is iedereen blij.”

De volledige aflevering van F1 Aan Tafel is hier te beluisteren:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen