Bottas topt derde vrije training op Silverstone

01 aug 2020
M236850

Valtteri Bottas heeft de snelste tijd genoteerd tijdens de derde vrije training op het circuit van Silverstone. De Fin bleef teamgenoot Lewis Hamilton en Max Verstappen voor.

De derde vrije training werd verreden onder totaal andere omstandigheden dan beide sessies gisteren. Waar het kwik gisteren opliep tot boven de 35 graden, was het vandaag opmerkelijk koeler met zo’n 20 graden. 

De koelere omstandigheden betekenden goed nieuws voor Mercedes, dat niet het optimale uit de motor kan halen bij hoge temperaturen. Al vroeg in sessie zette Hamilton als eerste dit week een tijd onder 1 minuut en 27 seconde neer. Bottas en Verstappen sloten achter de Brit aan.

Problemen waren er wederom voor Alexander Albon. De Thai crashte gisteren tijdens de tweede vrije training nog hard in de muur en kampte vandaag met een elektronisch probleem aan de Red Bull. Albon kon daardoor pas met nog een klein kwartier te gaan de baan op en verloor kostbare tijd.

Aan het einde van de vrije training gingen de teams over op de kwalificatiesimulatie. Vettel moest echter zijn programma tijdelijk afbreken, omdat er volgens de Duitser opnieuw iets los zat bij de pedalen. De Ferrari coureur kampte gisteren met een soortgelijk probleem. Bottas was de eerste coureur die met vers zacht rubber onder de 1.26 dook. De Fin noteerde een 1:25.873. Verstappen hield de achterstand beperkt tot drie tienden en eindigde op de derde plaats, achter Lewis Hamilton. Stroll, gisteren nog de snelste tijdens de tweede vrije training, besloot de sessie op de vierde plek.

Daniel Ricciardo eindigde de sessie op de achtste plaats. De monteurs van het team van Renault moesten vannacht doorwerken, nadat een haarscheurtje in het chassis van de Australiër werd ontdekt. Renault zette daarop een van de twee jokers in om na de avondklok door te werken aan de bolide.

VT3Silverstone2020-700x394
(c) Formula 1

01 aug 2020

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen