Bottas: We hebben veel geleerd van eerste testdag

M191679

De eerste testdag van Mercedes op Silverstone was volgens Valterri Bottas erg leerzaam. Het team, dat met een auto uit 2018 reed, oefende vooral het corona-protocol van Formule 1.

De eerste van twee dagen testen zit er op voor Mercedes. Het Duitse team heeft de testdagen georganiseerd om in aanloop naar de eerste Grand Prix in Oostenrijk goed te oefenen met het nieuwe corona-protocol van Formule 1. Tijdens het Grand Prix-weekend moeten teamleden onder andere afstand van elkaar houden, en een mondkapje dragen. Bottas, die vandaag achter het stuur van de W09 zat, vertelt in een filmpje dat de dag zeer leerzaam was voor het team.

"Vandaag was denk ik een erg nuttige dag voor het team. Iedereen is natuurlijk lange tijd niet bezig geweest met racen en de garageomgeving, er zijn veel nieuwe regels, en we moeten vanwege gezondheidsredenen met verschillende dingen voorzichtig zijn. Het was goed om dat te oefenen", concludeert de Fin. Bottas gaf daarnaast aan dat hij het fantastisch vond om weer in een Formule 1-auto te zitten, en niet kan wachten tot hij in Oostenrijk is.

De zevenvoudig Grand Prix-winnaar zal nog even geduld moeten hebben tot hij weer in een Formule 1-auto zit. Morgen neemt Lewis Hamilton namelijk het stuur van de W09 over.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden