Bottas: “We zijn nu de jagers, niet de gejaagden”

M262650

Valtteri Bottas houdt in de aanloop naar de Grand Prix van Emilia-Romagna vol dat Mercedes tekort komt ten opzichte van Red Bull Racing. In Bahrein had Mercedes veel last van onbalans in de auto en de Fin denkt dat dat nog niet direct is opgelost.

Op de vraag of Mercedes onder druk staat liet Bottas in de persconferentie voorafgaand aan het grand prix-weekend in Imola aan dat hij niet persé druk voelt. “Het is meer een opgetogen en gemotiveerd gevoel. Wij zijn nu de jagers en niet de gejaagden.”

De Fin laat weten dat het team nog veel werk te verzetten heeft en dat Bahrein een lastig begin was. “Het is nog steeds een snelle auto met veel potentie, maar er is nog veel werk te doen. Zoals ik eerder al gezegd heb is momenteel vooral de achterkant van de auto niet het sterkste van het pakket.  We moeten aan onze balans werken al is deze baan (Imola red.) wel anders dan Bahrein er is hier meer grip. De banden zullen dit weekend minder snel oververhit raken.”

M262332-700x467
Valtteri Bottas doet de trackwalk met zijn team voorafgaand aan de Grand Prix van Emilia-Romagna - Foto: Mercedes AMG (LAT Images)

Bottas liet doorschemeren dat het team een aantal updates heeft meegebracht naar Imola. Welke updates dat zijn liet hij in het midden. “We hebben een aantal verbeteringen doorgevoerd, hopelijk wordt het daarmee beter. Ik ben benieuwd hoe de auto hier aanvoelt“

Red Bull in snelle bochten sterk

De Mercedes W12 is voornamelijk in de bochten lastig te besturen. “We kunnen er meer uithalen als de balans klopt, voornamelijk in de bochten,” liet Bottas weten.  “Het lijkt erop dat Red Bull in de snellere bochten sterk is, verder zijn er hier en daar alleen wat kleine verschillen zichtbaar.”

“Als we de auto beter begrijpen en daardoor de set-up kunnen verbeteren dan zal het beter gaan. Met 23 races dit seizoen hebben we veel tijd om de auto te leren kennen en door te ontwikkelen.”

Simulatorwerk na GP van Bahrein

Na de Grand Prix van Bahrein is Bottas naar de fabriek in Brackley afgereisd om het team te helpen met de ontwikkelingen van de W12. “Ik wilde het team zo goed mogelijk helpen. Ik heb in de simulator gewerkt aan de set-up. Zo zijn we op zoek gegaan naar antwoorden om onze prestaties te verbeteren.”

Bottas heeft veel tijd doorgebracht in de simulator en geeft aan niet meer te weten hoeveel set-ups ze precies hebben uitgetest. “Ik ben het overzicht verloren, maar we hebben voor Imola zeker een aantal goede dingen achter de hand.”

Lees ook: Wolff: "Dit is een uitdaging waar we van genieten"
Lees ook: Red Bull komt met updates voor Imola

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen