M191435

Valtteri Bottas heeft de Grand Prix van Azerbeidzjan gewonnen. In een race zonder grote incidenten was hij zijn teamgenoot Lewis Hamilton de baas. Sebastian Vettel werd derde en mocht ook naar het podium. De Nederlander Max Verstappen reed een sterke race en werd vierde.

Bottas had niet de beste start. Hamilton kwam erg sterk weg, maar kon teamgenoot Bottas net niet verschalken in de eerste paar bochten. De Fin hield daardoor de leiding. Achter de Mercedes-coureurs sloot Vettel aan als derde en moest Verstappen in de eerste ronde Sergio Perez voor zich dulden.

Leclerc

Het kostte de Red Bull-coureur vervolgens enkele ronden om voorbij te komen aan de Racing Point van Perez. Achter de Nederlander was Charles Leclerc snel onderweg en reed eenvoudig naar voren. Binnen tien ronden had de Monegask de staart van Verstappen te pakken en wist de Nederlander eenvoudig te passeren. Door de pitstops van de coureurs voor hem kreeg hij zelfs de leiding in handen.

Leclerc hield de koppositie tot de dertigste ronde vast, maar doordat hij pas heel laat naar binnen kwam, moest hij Bottas, Hamilton en Vettel weer voor zich dulden. Op het moment dat Bottas Leclerc inhaalde gingen Kvyat en Ricciardo bij een onderling duel allebei naast de baan. Beiden moesten door dit incident uitvallen in de pitstraat.

In ronde 35 kon Verstappen Leclerc ook passeren doordat de Ferrari-coureur naar binnen moest voor vers rubber. Leclerc wisselde naar de zachtste band, maar had op dat moment een grote achterstand op de Nederland en kon hem niet meer bedreigen.

Gasly

De teamgenoot van Verstappen, Pierre Gasly, was ondertussen opgeklommen naar de zesde plaats, maar moest in de veertigste ronde zijn bolide naast de baan parkeren. De Fransman zorgde voor een virtual safetycar.

Aan kop van het veld werd het in de slotfase spannend tussen koploper Bottas en Hamilton. De Brit zat met nog drie ronden te gaan binnen een seconde van zijn teamgenoot. Hamilton kon zijn teamgenoot in de laatste ronden echter niet meer inhalen, waardoor Bottas de overwinning in de straten van Baku pakte. Achter de Mercedes-coureurs werd Vettel derde en Verstappen vierde. Leclerc finishte als vijfde en pakte in de slotfase de snelste ronde en het extra punt.

Uitslag Grand Prix van Azerbeidzjan:

racebaku-700x394
(c) Formula1.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen