M243591

De Grote Prijs van Rusland is gewonnen door Valtteri Bottas. Lewis Hamilton kreeg twee straffen, maar eindigde desondanks op de derde plek. Verstappen finishte op een keurige tweede plek.

Voorafgaand aan de race was het nog even de vraag of Lewis Hamilton een straf zou krijgen, omdat hij een proefstart had gemaakt buiten het daarvoor toegestane gebied. De Brit begon de race uiteindelijk gewoon van pole position. Verstappen loerde vanaf plek 2, Bottas stond op plek 3.

Hamilton behield bij de start zijn leiding, die Bottas in een gevecht naar bocht 2 achter zich wist te houden. Verstappen ging wijd in die bocht, maar behield wel zijn derde plek. Incidenten van Sainz en Stroll brachten daarna al snel een safety car naar buiten, waarbij Albon, Norris en Russell besloten naar de harde band te switchen. Lewis Hamilton was ondertussen nog altijd under investigation.

https://twitter.com/F1/status/1310176877928157185

De herstart verliep moeiteloos voor Hamilton, die teamgenoot Bottas gemakkelijk achter zich wist te houden. De problemen zouden echter nog komen voor de zesvoudig wereldkampioen; hij kreeg twee straffen van 5 seconden die bij zijn pitstop geïncasseerd moesten worden. Beide Renaults zaten er goed bij op plekken 4 en 5, maar Perez nam die vijfde plek van Ricciardo over. Max Verstappen kwam in ronde 26 naar binnen en wisselde hier naar de harde band. Daniel Ricciardo kreeg ook nog vijf seconden straf omdat hij Ocon te ver buiten de baan voorbij stak.

Vooraan leek er geen vuiltje aan de lucht voor Bottas, die probleemloos op de finish afstevende. Vettel en Grosjean reden elkaar nog bijna in de wielen, maar beide heren kwamen ongeschonden uit het gevecht. Er kwam nog even een virtuele safety car voor de rommel die Grosjean had veroorzaakt in zijn gevecht met Vettel, maar die was al snel weer afgelopen. Albon haalde uiteindelijk nog de punten toen Norris voor zijn neus wegviel. Het werd uiteindelijk een tweede overwinning van het jaar voor Valtteri Bottas, die 10 punten inloopt op Hamilton in het kampioenschap.

De volledige uitslag van de wedstrijd zie je hieronder:

Uitslag-Rusland-700x394
(c) Twitter Formula 1

 

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden