M279752

Valtteri Bottas toonde zich tijdens de Grand Prix van Nederland misschien wel de ideale teamgenoot voor Lewis Hamilton. Hij loodste zijn teamgenoot naar een tweede plek en eindigde zelf op P3 na een zinderende strijd met Max Verstappen.

Alle zeilen werden bijgezet bij Mercedes om Verstappen van het wereldkampioenschap te houden. Ook op Zandvoort was de strijd om het kampioenschap om te snijden. Verstappen, die bij de start gelijk een gat sloeg, werd door Lewis Hamilton al snel tot een pitstop gedwongen om een undercut te voorkomen. Het zorgde ervoor dat Bottas een tijd aan de leiding kwam, die vervolgens Verstappen liet naderen, maar het moeilijk maakte voor de Nederlander om in te halen. Hierdoor kon Lewis Hamilton makkelijk aansluiten. Verstappen nam de leiding over en Bottas liet zijn teamgenoot vriendelijk voorbijgaan.

Snelste ronde

"Het was een saaie race voor mij. We probeerden het met één pitstop uit te rijden, maar zijn aan het einde voor de zekerheid toch nog maar voor een extra stop gegaan", zegt Bottas na afloop van de race. Over de reden van die laatste pitstop ontstond nogal wat verwarring. Het leek even alsof Bottas het punt voor de snelste ronde bij Red Bull weg moest houden, maar toen de Fin daarnaar vroeg, kreeg hij het antwoord dat het alleen een pitstop voor de zekerheid was. Het weerhield hem er echter niet van om alsnog voor die snelste ronde te gaan, waardoor ook Lewis Hamilton noodgedwongen een pitstop moest maken om het punt van zijn eigen teamgenoot terug te pakken.

Bij de finish was het echter toch Hamilton die er met de snelste ronde vandoor ging. Bottas staat nu op de derde plek in het wereldkampioenschap.

Lees ook: Max Verstappen oppermachtig op Zandvoort

Lees ook: Dennis Hauger wint Formule 3 Feature Race Zandvoort

Lees ook: Mogelijke F1-rentree Albon kan De Vries in de weg zitten

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden