Brawn geeft mogelijkheden voor F1 kalender aan

door Tim Koenders
image

Ross Brawn heeft in een podcast van Sky Sports laten weten dat er nog genoeg mogelijkheden zijn voor een nieuwe Formule 1 kalender. Raceweekenden van 2 dagen of 3 weken achter elkaar racen is mogelijk volgens Brawn. Ook races zonder publiek worden niet uitgesloten. Met een start in juli is het zelfs nog mogelijk om 19 races te rijden.

Brawn heeft in een podcast van Sky Sports verschillende mogelijkheden aangegeven voor een nieuwe Formule 1 kalender. Er wordt rekening gehouden met veel verschillende scenario’s. Volgens Brawn zijn er nog genoeg mogelijkheden om dit seizoen uit te rijden.

Als eerste geeft Brawn aan dat de Formule 1 hoogstwaarschijnlijk in Europa gaat beginnen. Daarbij zegt hij wel dat de eerste races mogelijk zonder publiek verreden zullen worden. Alle teams zouden onder begeleiding het circuit op mogen en iedereen moet getest worden. Dit allemaal om de veiligheid van iedereen te kunnen garanderen. Races zonder publiek zijn niet ideaal maar het is beter dan helemaal geen races. Ook is het belangrijk dat er verder wordt gekeken dan alleen de eerste race. De Formule 1 wil voorkomen het seizoen te kunnen starten om vervolgens weer een lange periode te moeten wachten op de volgende Grand Prix.

Later geeft Brawn aan dat een seizoen van 19 races nog steeds mogelijk is, zelfs als er pas in juli geracet wordt. Dit is alleen mogelijk als er 3 raceweekenden achter elkaar plaatsvinden gevolgd door 1 week geen racen. Er wordt ook nagedacht over de mogelijkheid om het seizoen in het nieuwe jaar af te sluiten. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan volgens Brawn.

Om dit jaar nog en officieel kampioenschap te hebben moeten er minimaal 8 races gereden worden. De Brit gaf aan dat dit dus betekent dat er vanaf oktober geracet moet worden. Mocht de start van het seizoen pas in oktober zijn kunnen we nog steeds een officieel kampioenschap rijden.

Brawn had het ook nog over raceweekenden van 2 dagen. Als voorbeeld geeft hij China, als die Grand Prix door gaat kan dit makkelijk een evenement worden van 2 dagen. Dit wordt gedaan om alles logistiek gezien zo makkelijk mogelijk te maken. Hoe een weekend van 2 dagen eruit zal komen te zien is nog niet bekend.

Er zijn dus nog veel mogelijkheden om dit seizoen nog te rijden. En de Formule 1 houdt rekening met verschillende scenario’s. Maar het belangrijkste is gewoon de veiligheid van iedereen op het circuit.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen