Brawn: geen haast bij invullen restant 2020 kalender

1920x1080-Start-Formule-1-GP-Rusland-2019

Ross Brawn zegt dat de Formule 1 geen haast heeft bij het invullen van het restant van de 2020 kalender. Volgens de Brit kan er relatief laat een beslissing genomen worden of er op bepaalde circuits geracet kan worden.

Nu de eerste acht races zijn aangekondigd, rijst de vraag hoe de herziene kalender er na het Europese deel uit komt te zien. Brawn, F1 managing director of motorsports, vertelt in de F1 show van Sky Sports dat de Formule 1 de tijd pakt om beslissingen te nemen. “Elk land zit in een andere fase van deze pandemie. We zijn optimistisch dat de situatie in bepaalde landen nog zal verbeteren zodat we daarheen kunnen. Ik denk dat voor permanente circuits de beslissing relatief laat kan worden gemaakt. Op de plaatsen waar er een circuit moet worden opgebouwd zal de aankondiging eerder moeten volgen.”

Vooral de zogenaamde ‘fly-away’ races in Azie en Noord- en Zuid-Amerika, waarbij het hele Formule 1 circus zich per vliegtuig moet verplaatsen, zorgen voor veel hoofdbrekens. Brawn: “Logistiek is dat lastiger. De tweede helft van het seizoen wordt een uitdaging, maar ik denk dat we een behoorlijk seizoen kunnen hebben. Er beginnen steeds meer puzzelstukjes op z’n plaats te vallen.”

In een interview met Racefans liet Brawn al weten dat om logistieke redenen nog meer races in Europa ook een optie zijn. Onder andere de circuits van Hockenheim, Mugello, Imola en Jerez zijn daarbij kanshebbers voor een plaats op de kalender.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden