Brawn: ''Hamilton heeft onze volledige steun''

Ham-2

Ross Brawn heeft aan SkySports vertelt dat Lewis Hamilton kan rekenen op de volledige steun van de Formule 1, na diens uitspraken over racisme en diversiteit.

Hamilton was als één van de eerste sporters die zich hierover uitsprak, na de dood van George Floyd, en bekritiseerde zijn collega's die dat niet deden. Hamilton bleef zich daarna uiten via Social Media en riep regeringen op meer te doen om dit probleem aan te pakken.

''Lewis is een geweldige ambassadeur voor de sport en ik denk dat zijn opmerkingen zeer geldig zijn", vertelt Brawn aan Sky Sports. ''We steunen hem volledig.''

Brawn zegt dat de Formule 1 werkt aan het vergroten van diversiteit in de sport.

''We hebben als F1 al een paar jaar erkend dat we ons diversiteitsprogramma willen versterken en zowel intern als extern zijn we hier een paar jaar geleden aan begonnen", zei hij. ''We denken dat het begint bij de basis, het begint zelfs al op scholen.

''Veertig procent van de kinderen die betrokken raken bij F1 op scholen zijn meisjes, dus dat is een goed begin. Het is een internationale wedstrijd, dus we krijgen deelnemers van alle groepen. We kijken heel sterk hoe we het racen aan de basis kunnen ondersteunen. Ik heb de afgelopen weken en maanden met een groep gewerkt om te kijken hoe we een initiatief kunnen hebben om kinderen al in een heel vroeg stadium bij het karten te betrekken.

''We kunnen minderheden en etnische groepen meer kansen geven om deel te nemen aan de autosport, niet alleen autorijden, maar ook bij de techniek en andere activiteiten. Dat is waar we zijn met de Formule 1'', besluit Brawn.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden