Brawn: 'Hamilton liet onvoorstelbare dingen zien'

M173273

Lewis Hamilton heeft dit jaar zijn vijfde wereldtitel in de wacht gesleept. Natuurlijk had hij een hele sterke wagen tot zijn beschikking, maar volgens Ross Brawn liet hij een aantal onvoorstelbare dingen zien die hem deden denken aan Schumacher en Senna.

"Soms zijn er coureurs die tot prestaties in staat zijn die je doen verbazen," aldus Brawn tegenover Autosport. "Er waren een aantal momenten, met name tijdens de kwalificaties, waarin Lewis dat deed. Het was onvoorstelbaar om te zien. Je kijkt ernaar, maar je weet gewoon niet waar hij het vandaan haalt. Iedereen denkt te weten wat de limiet is en dan doet een rijder plotseling iets waardoor dit verandert."

"Ik heb het geluk gehad dat ik dat een aantal keer bij Michael Schumacher heb gezien. We hebben het ook gezien bij rijders als Senna. En ik denk dat we dat dit jaar een aantal keer bij Lewis hebben gezien. Dat zijn de dingen die je niet vergeet als engineer, dat je bijna niet kan verklaren waar het vandaan kwam. Het is een soort van surrealistisch niveau dat ze bereiken en het is altijd heel speciaal als je een rijder dat ziet doen," besloot Brawn.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen