Brawn houdt rekening met meerdere races op één circuit

01 mei 2020 door Tim Koenders
image

Ross Brawn heeft in de officiële Podcast van Formula 1 laten weten dat er serieus rekening gehouden wordt met het organiseren van meerdere races op één circuit. Er waren al geruchten dat er misschien meerdere races op verschillende lay-outs op Silverstone verreden kunnen worden maar nu is ook bevestigd dat er ook echt rekening mee wordt gehouden.

Er waren de laatste tijd al veel geruchten over het rijden van meerdere races op één circuit. Vooral op Silverstone was hier sprake van. Op Silverstone is het namelijk mogelijk om meerdere lay-outs te kunnen rijden. Het bleef lang bij geruchten maar Ross Brawn heeft gezegd dat hier ook daadwerkelijk aan gedacht wordt.

Volgens Brawn is het erg moeilijk om de start van het seizoen te organiseren. Alle medewerkers zouden getest moeten worden voordat ze het circuit op kunnen. En als je eenmaal een gezonde groep mensen bij elkaar hebt is het ook belangrijk dat die mensen gezond blijven. Anders is het niet mogelijk om naar het volgende circuit af te reizen. Het is dus aannemelijk dat je die groep mensen zo veel mogelijk bij elkaar wilt houden.

Daarnaast geeft Brawn aan dat vooral de eerste races moeilijk te organiseren zijn. De locatie moet ook aan de eisen voldoen om mensen bij elkaar te houden. In Oostenrijk zijn deze omstandigheden perfect. Een lokaal vliegveld en voor de rest niet direct naast een grote stad. Doordat Oostenrijk de ideale locatie is om die groep mensen bij elkaar te houden is het dus aantrekkelijk om de week erop nog een keer in Oostenrijk te racen volgens Brawn.

De Formule 1 houdt dus alle opties open met betrekking tot een nieuwe kalender. Zelfs twee keer racen op hetzelfde circuit. De definitieve kalender laat nog op zich wachten en daarop zullen we zien of de Formule 1 daadwerkelijk twee keer op één circuit gaat rijden.

01 mei 2020 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen