Brawn over strategie Red Bull: "Ze hadden niks anders kunnen doen"

Horner-en-Brawn-hongarije-2017

Volgens Ross Brawn had Red Bull Racing tijdens de Spaanse GP geen andere strategie kunnen toepassen om de grand prix te winnen. Dat vertelt hij in zijn column op de website van de Formule 1. 

De technisch directeur van de Formule 1 zag dat Max Verstappen alles deed wat hij kon, maar Hamilton en Mercedes waren te snel.

”Je had geen idee wie deze grand prix zou gaan winnen"

“Dit is de derde overwinning van Hamilton uit de eerste vier races, maar hij heeft er dit keer echt voor moeten vechten”, begint Brawn. “Ik vond het een geweldige race waarvan je geen idee had wie hem zou gaan winnen. Het was een goede race van Max maar op zondag was Hamilton te snel."

De Brit vindt dat Red Bull de juiste keuze maakte om Verstappen niet naar binnen te halen, nadat Hamilton dat wel deed. Daarmee zou de Nederlander zijn ‘trackpositie’ kwijt zijn geraakt op een circuit waar dat enorm belangrijk is.

Verstappen-en-Hamilton-spanje-2021-700x467
(c) Foto: Red Bull Racing / Bryn Lennon / Getty Images

”Max is niet bang om de strijd met Lewis aan te gaan"

"Ik denk niet dat Red Bull iets anders had kunnen doen dan wat ze deden op het gebied van strategie in Spanje. Als ze de ronde na Lewis een tweede stop hadden gemaakt zouden ze 'trackpositie' hebben verloren. Het is alleen maar speculeren dat het tot een spannende strijd voorin had opgeleverd. Verstappen deed bij de start alles goed om op indrukwekkende wijze de leiding te nemen. Hij is niet bang om de strijd met Hamilton aan te gaan. De realiteit is dat hij weet dat het onwaarschijnlijk is dat hij hem zal verslaan als hij aan het einde van de eerste ronde tweede ligt. Daarentegen weet Hamilton dat hij Verstappen kan verslaan vanaf de tweede plaats, dus neemt hij dat risico niet."

Brawn gelooft niet dat dit resultaat zorgt voor een mentale tik bij de 23-jarige Verstappen. Zijn auto was niet snel genoeg maar hij weet dat dit zijn beste kans is op de wereldtitel.

“Verstappen laat zich niet gek maken door dit resultaat. Dit was een heel, heel goede rit van hem. Zijn pakket was gewoon niet snel genoeg. Hij weet dat dit tot nu toe zijn beste kans is om de wereldtitel te winnen en hij zal er in Monaco staan om de overwinning binnen te halen", besluit Brawn.

Lees meer:

Olav Mol: "Gevecht Verstappen en Hamilton toplevel Formule 1"

Verstappen relativeert tweede plek: "Gewoon niet de snelste"

Lewis Hamilton: "Veel geleerd over Verstappen deze race"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden