Ross-brawn-christian-horner

Ross Brawn vertelt in zijn column op de site van de Formule 1 dat George Russell geen kant op kon, waarna de jonge Brit crashte met Valtteri Bottas. 

Bottas en Russell zorgden op de helft van de race voor een rode vlag-situatie. De coureurs kwamen richting bocht twee hard met elkaar in aanraking, wat voor een enorme ravage zorgde op het asfalt. De wedstrijdleiding kon niet anders doen dan de race stilleggen en de auto's de pitstraat in laten rijden. Beide coureurs gaven na de wedstrijd elkaar de schuld van het ongeluk. Brawn vindt dat Bottas, Russell te weinig ruimte liet en hem het gras opduwde.

"Het leek erop dat Valtteri, George naar de zijkant dreef"

"Het positieve is dat beide coureurs ongedeerd konden uitstappen en dat we goede stappen hebben gezet op het gebied van veiligheid, want de auto's konden zo'n harde impact aan", vertelt Brawn. "Imola is een vrij smal circuit, dus er is niet veel ruimte. Als je het natte gras aan beide kanten van het circuit toevoegt, wordt het heel erg lastig. Ik weet zeker dat beide coureurs het incident zullen analyseren en ervan zullen leren, maar het leek erop dat Valtteri, George naar de zijkant dreef en hem geen ruimte meer liet."

Brawn heeft opnieuw genoten van de strijd voorin tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De oud-teambaas vindt wel dat Hamilton zich uit het gevecht had moeten terugtrekken.

"Achteraf had Lewis zich uit het gevecht moeten terugtrekken"

"Verstappen had een paar hachelijke momenten, zoals toen hij de auto bijna verloor voor de herstart, maar hij reed met vertrouwen, drukte zijn stempel op de wedstrijd en verdiende de overwinning. Het gevecht in de eerste bocht bij de start, tussen hem en Hamilton, was significant en zette de toon voor de race. Ik geloof dat het de bocht van Max was. Hij had de lijn en hij had de plek op de baan. Achteraf gezien had Lewis zich uit het gevecht moeten terugtrekken, vooral gezien de omstandigheden. Hij moet ook rekening hebben gehouden met Sergio Pérez, die net achter hem zat, om niet in een Red Bull sandwich terecht te komen."

Volgens de technisch directeur van de Formule 1 is dit het bewijs dat we een bloedstollend seizoen gaan meemaken, die tot aan het eind van het seizoen zo doorgaat.

"Dit wordt een zwaar kampioenschapsgevecht, wat fantastisch is voor de Formule 1. In Hamilton en Verstappen heb je twee jongens in een heel verschillend stadium van hun carrière, die het opnemen tegen auto's die gelijk zijn aan elkaar. Het heeft alle kenmerken van een gigantische strijd. Er is zoveel aandacht voor 2022, aangezien de regelgeving zo dramatisch verandert, dat ik denk dat wat we nu zien, is wat we het hele seizoen zullen krijgen. Dit zou een gouden jaar kunnen worden", besluit Brawn.

Lees meer:

Russell geeft toe: "Waarschijnlijk niet Bottas zijn schuld"

Lewis Hamilton: "Grootste fout in tijden"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden