Brawn: ''We gaan een geweldig seizoen tegemoet''

RossBrawn

Ross Brawn heeft net als de rest van de wereld genoten van de Grand Prix van Bahrein. In zijn column op F1.com vertelt Brawn dat we een geweldig seizoen tegemoet gaan, waarin Red Bull Racing en Mercedes een ontzettende spannende strijd vooraan zullen uitvechten.

"Dit was een race met veel sensationele ritten, maar Hamilton verdient deze onderscheiding het meest na een sprankelende rit die tot de allerbeste uit zijn carrière behoorde", begint Brawn. "Hij reed gewoon briljant en ging goed met zijn banden, ondanks dat hij niet de snelste auto in het veld had. Er waren een of twee kleine momenten waarop hij haperde onder druk van Verstappen, maar elke keer hield hij stand. Zowel Hamilton als Verstappen verdiende het om te winnen, maar uiteindelijk reed Hamilton een sterkere race."

"Er zit niets tussen Mercedes en Red Bull Racing en tussen Hamilton en Verstappen"

Volgens Brawn zorgde oververhitte banden ervoor dat Verstappen niet lang genoeg in de 'sweet spot' kon blijven om meerdere aanvallen te plaatsen.

"Toen Verstappen dichterbij Hamilton kwam, kon hij niet goed achter hem rijden en niet lang genoeg op de sweet spot rijden om aanval na aanval te lanceren, omdat de banden oververhit raakten. Dat is wat we proberen te verhelpen met de 2022-voorschriften, dus de toekomst ziet er rooskleurig uit. Wat echt bemoedigend is voor het komende seizoen, is dat er niets zit tussen Mercedes en Red Bull, en Hamilton en Verstappen."

''Red Bull nam de juiste beslissing''

Brawn was blij dat Red Bull Racing aan Verstappen doorgaf dat hij Hamilton voorbij moest laten, omdat hij hem buiten de baan wist te passeren.

"Ik denk dat Red Bull de juiste beslissing maakte om Verstappen te vertellen de positie terug te geven aan Hamilton, nadat hij buiten de baan de titelverdediger wist te passeren. Als Verstappen, na een overtreding, een gat had getrokken dat groot genoeg was om de race te winnen, had dat een nare smaak achtergelaten. We willen dat races niet op die manier gewonnen worden", besluit Brawn.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden