Brawn: We hebben juiste beslissing genomen

image

Sportief directeur Ross Brawn heeft een extra toelichting gegeven op de afgelasting van de Australische Grand Prix. Hij vertelde ook waarom het zo lang duurde.

"Toen we een positief geval hier hadden, en toen een team daardoor niet kon racen, hadden we een probleem," vertelde Brawn doelend op de positieve test binnen het team van McLaren. Dat het vervolgens twaalf uur duurde voordat de race afgelast werd, had volgens hem te maken met de vele partijen die geraadpleegd moesten worden: onder andere met de teams, medische experts en lokale promotor en die moesten ook nog eens allemaal bij elkaar gebracht worden.

"We zijn geen totale autocratie. Dit kost tijd en we kunnen niet zomaar een beslissing nemen. Ik denk dat we het goed gedaan hebben om tot de juiste beslissing te komen, met zoveel partijen die betrokken zijn," aldus Brawn.

'Plannen om afgelaste races in te halen'
Nu de race in Australië is afgelast, staan ook de races in Bahrein en Nederland op losse schroeven. China is al uitgesteld. Het is duidelijk dat dit economische gevolgen gaat hebben. Brawn daarover: "De teams leven van de opbrengsten van de races, dus dit zal een impact hebben op de teams en dus ook een impact hebben op onze financiën. Elke race die je verliest, zal gevolgen hebben. De Formule 1 kan dat opvangen. We hebben plannen om het seizoen te herbouwen, om zoveel mogelijk afgelaste races in te halen. Mensen moeten toleranter zijn tegenover hoe we het seizen gaan heropbouwen, maar de teams zullen dat denk ik wel realiseren."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen