BREAKING: Gasly en Tsunoda blijven in 2022 bij AlphaTauri

SI202109050873_hires_jpeg_24bit_rgb

Pierre Gasly en Yuki Tsunoda zullen ook in 2022 racen voor het team van AlphaTauri. Dat heeft de Italiaanse renstal via social media bekendgemaakt. Het team laat weten dat het met de reglementswijzigingen van volgend jaar extra belangrijk is om stabiliteit en consistentie binnen het team te hebben. 

Volgens het team vormen Gasly en Tsunoda een goed duo dat ook volgend jaar voor goede resultaten zou kunnen zorgen. Zo heeft Gasly al laten zien erg sterk te kunnen presteren terwijl hij daarnaast ook het team leidt. Tsunoda werd op zijn beurt de eerste Japanse Formule 1-coureur die punten scoorde tijdens zijn debuutrace in de Formule 1. Het team hoopt dat de Japanner de stijgende lijn door kan zetten, zodat hij in 2022 nog beter presteert.

Gasly laat weten erg blij te zijn nog een seizoen bij AlphaTauri te mogen rijden. De vooruitgang die het team heeft gemaakt sinds de Fransman zich in 2017 bij het team (toen nog Toro Rosso) voegde, motiveert hem enorm. "Gezien de prestaties die we dit seizoen tot nu toe hebben laten zien, denk ik dat we gedurende de rest van dit seizoen en volgend jaar nog veel meer geweldige dingen kunnen bereiken."

Pierre Gasly / AlphaTauri / Zandvoort / Nederland / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox/Getty Images)

"Heb al veel van Gasly geleerd"

Ook Tsunoda is erg blij dat hij bij het team mag blijven. "Het is een geweldige kans en ik ben het team en Dr Marko (Helmut Marko red.) erg dankbaar dat ze me de mogelijkheid geven om nog meer ervaring in de Formule 1 op te doen." De Japanner laat verder weten dat hij een erg goede band heeft met zijn teamgenoot, Gasly, en dat hij al veel van hem geleerd heeft dit jaar. De ervaringen van de Fransman hebben Tsunoda geholpen bij het ontwikkelen van zijn eigen vaardigheden. "Nu ik onlangs naar Faenza ben verhuisd, voel ik me erg gesetteld binnen het team en kijk ik uit naar het komende seizoen."

Yuki Tsunoda / AlphaTauri / Zandvoort / Nederland / 2021
Foto: Red Bull Content Pool Peter Fox/Getty Images)

Lees ook: BREAKING: Valtteri Bottas gaat naar Alfa Romeo in 2022

Lees ook: Toto Wolff: “Bottas verdiende om bij team te blijven”

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Italië

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden