Verzoek Mercedes afgewezen, geen straf Verstappen

SI202111140511_hires_jpeg_24bit_rgb-1

De klacht van Mercedes over het incident tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Brazilië is officieel niet geaccepteerd. De zogeheten 'Right of Review' werd door Mercedes ingediend tegen Red Bull Racing na afloop van de race. Uiteindelijk volgen er dus geen sancties voor Verstappen.

In bocht vier tijdens de Grand Prix van Brazilië werd de titanenstrijd om het kampioenschap voortgezet tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De Brit zette zijn auto naast die van de Nederlander buitenom in bocht vier en de twee coureurs kwamen samen naast de baan terecht. Mercedes beschuldigde Verstappen ervan dat hij Hamilton bewust van de baan zou hebben geduwd.

De stewards besloten destijds al om geen van beide coureurs een straf te geven. Mercedes vocht dit besluit aan. Volgens de Duitse renstal zou op de beelden vanuit de auto van Verstappen te zien zijn dat hij opzettelijk Hamilton naast de baan dwong. Na lang overleg tussen zowel de stewards als een vertegenwoordiger van Mercedes en Red Bull is besloten het right of review af te wijzen. De zaak is daarmee afgedaan.

Groot-Brittannië

Eerder dit jaar werd er al een soortgelijk incident nagekeken tussen Hamilton en Verstappen tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Hierbij kwam Red Bull echter niet met nieuwe videobeelden en dus geen rechtvaardig nieuw bewijs. Mercedes probeerde dit na Brazilië dus wél met nieuwe videobeelden. Deze waren uiteindelijk niet voldoende voor verder onderzoek.

Op de vrijdagmiddag in Qatar staat net als anders een persconferentie gepland voor de teambazen. Hierbij zijn, om het vuurtje nog maar eens extra op te stoken, de teambaas van Mercedes Toto Wolff en de teambaas van Red Bull Racing Christian Horner, samen ingedeeld. Dit zorgde meteen voor een 'leuk' onderonsje, met de volgende uitspraak vanuit het kamp van Red Bull Racing:

 

Nu de zaak van Brazilië is afgedaan kan iedereen zich weer richten op het huidige raceweekend in Qatar. Tijdens de eerste vrije training snelde de Nederlander Max Verstappen al naar de eerste tijd. Lees meer op de site van Grand Prix Radio.

Lees meer: Max Verstappen snelste in VT1 Grand Prix van Qatar

Lees meer: Beslissing over herziening actie Verstappen in Brazilië vertraagd

Lees meer: Tijdschema Grand Prix van Qatar

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden