BREAKING: George Russell naar Mercedes in 2022

door Jacobine van den Berg
M254516

Het is eindelijk duidelijk: George Russell gaat inderdaad in 2022 bij Mercedes rijden. De geruchten deden al een lange tijd de ronde, maar het is eindelijk duidelijk dat de Brit het stoeltje overneemt van Valtteri Bottas. Het is nog niet bekend wat dit betekent voor Williams en wie er daar op de plaats van Russell komt te zitten.

De bevestiging komt niet als een verrassing. Russell is een junior-coureur van Mercedes en momenteel bezig aan zijn derde seizoen voor Williams. Hij zal vanaf komend seizoen een duo gaan vormen met zevenvoudig wereldkampioen en landgenoot Lewis Hamilton, die eerder dit jaar zijn contract al verlengde tot en met 2023.

"Het is een speciale dag voor mij persoonlijk en professioneel, maar ook een dag met gemengde gevoelens", aldus Russell. "Ik ben zeer opgewonden om volgend jaar bij Mercedes te komen werken, wat een enorme carrièrestap is, maar het betekent ook dat ik afscheid zal nemen van mijn teamgenoten en vrienden bij Williams. Het was een eer om met elk lid van het team samen te werken en een eer om de naam Williams in de F1 te vertegenwoordigen", zo sluit hij zijn verklaring af.

"Ze zullen sterk team vormen"

Ook Toto Wolff is zeer blij met de komst van Russell. "Kijkend naar 2022, zijn we zeer blij om te bevestigen dat George de kans krijgt om een volgende stap te maken in zijn loopbaan. Hij heeft in elke raceklasse waarin hij heeft gereden races gewonnen. De voorbije drie seizoenen met Williams hebben ons een beeld gegeven wat de toekomst voor hem in de F1 in petto kan hebben”, aldus de Mercedes-teambaas. “Nu is het onze gezamenlijke uitdaging om hem binnen onze omgeving en naast Lewis, de beste F1-coureur aller tijden, verder te laten leren. Ik heb er vertrouwen in dat hun relatie zal groeien. Ze zullen een sterk team vormen en de komende jaren op en naast de baan leveren voor Mercedes.”

Een foto van George Russell in Mercedes outfit
(c) Mercedes AMG Petronas F1 / LAT Images

F2-kampioen en Mercedes talent

Russell is sinds 2017 onderdeel van het talentenprogramma van Mercedes. Een jaar later werd hij kampioen in de Formule 2, daarna promoveerde hij naar de koningsklasse. Bij Williams heeft Russell al vele malen indruk gemaakt tijdens de kwalificatiesessies op zaterdag. Begin augustus pakte hij zijn eerste punten dit seizoen door als achtste te finishen in Hongarije en behaalde hij een tweede plaats tijdens de Grand Prix van België op Spa-Francorchamps dit jaar.

Vorig seizoen was Russell al aangewezen als de vervanger van Hamilton bij Mercedes, toen die positief testte op het coronavirus. In Bahrein leek de jonge Engelsman toentertijd op weg naar de zege, maar eindigde na veel pech als negende.

Lees ook: Toto Wolff: “Bottas verdiende om bij team te blijven”

Lees ook: BREAKING: Valtteri Bottas gaat naar Alfa Romeo in 2022

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Italië

 

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden