BREAKING: Hamilton verlengt contract met twee jaar

Hamilton-mercedes-spanje-2021

Lewis Hamilton heeft zijn contract bij Mercedes met twee jaar verlengd. Dat meldt het team van Mercedes. Het nieuwe contract van de Brit loopt door tot en met 2023. 

"Het is moeilijk om te geloven dat ik al negen jaar met dit geweldige team samenwerk", vertelt Hamilton in het statement van Mercedes. De Brit kijkt er natuurlijk enorm naar uit om deze samenwerking nog twee jaar te kunnen voortzetten. Het team heeft volgens de Mercedes-coureur al veel bereikt, maar er is nog veel meer te halen, zowel op als naast de baan.

"Ik ben er enorm trots op hoe Mercedes mij gesteund heeft in mijn strijd om diversiteit en gelijkheid in de sport te verbeteren. Het team heeft zichzelf verantwoordelijk gehouden en belangrijke stappen gezet om een inclusievere omgeving te creëren", aldus de zevenvoudig wereldkampioen. De Brit wil daarnaast iedereen bij het team bedanken voor hun harde werk. "We gaan een nieuw autotijdperk in dat uitdagend en opwindend zal zijn. Ik kan niet wachten om te zien wat we nog meer samen kunnen bereiken."

'Geen betere coureur dan Lewis'

Ook Mercedes-teambaas Toto Wolff is blij met de contractverlenging van Hamilton. "Nu we vanaf 2022 een nieuw Formule 1-tijdperk ingaan, kunnen we geen betere coureur in ons team hebben dan Lewis", stelt Wolff. De prestaties van de Brit zeggen volgens de teambaas genoeg. Volgens Wolff geniet het team van het gevecht voor het kampioenschap. De beslissing om de contractverlenging nu al rond te maken, was dan ook bewust. Het team wil er zo voor zorgen dat het zich volledig op de strijd om het kampioenschap kan richten. "Ik heb altijd gezegd als Lewis nog steeds het vuur heeft om te racen, kan hij doorgaan zo lang hij wil."

Lees ook: Tanabe verwerpt verhalen over extra vermogen Honda-motoren

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Oostenrijk

Lees ook: Hamilton zit vaker in simulator na overwinningen Red Bull

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden