BREAKING: Honda gaat Formule 1 verlaten

door Tim Koenders
f1.c410

Zojuist is naar buiten gebracht dat Honda de Formule 1 gaat verlaten. De motorleverancier van Red Bull en AlphaTauri zal tot en met 2021 de motoren nog leveren. Daarna zullen de teams op zoek moeten naar een nieuwe krachtbron.

Honda kende vroeger veel successen in de Formule 1. Maar sinds de comeback bij McLaren in 2015 heeft het Japanse merk het zwaar. In de eerste jaren viel de McLaren vaak uit met motorproblemen en had, met name Alonso, veel commentaar op zijn motor. Volgens de Spanjaard was de Honda in de eerste jaren niet vooruit de branden. Na een slechte periode bij McLaren besloot Toro Rosso vertrouwen in Honda te hebben en de Honda motor te gaan gebruiken. Een jaar later reed ook Red Bull met een Honda motor.

In die periode ging het al een stuk beter. Honda behaalde tot nu toe vijf overwinningen. Het huwelijk tussen Red Bull en Honda leek goed te gaan omdat beide partijen met hetzelfde doel in de Formule 1 zaten. Toch waren er al eerder geruchten dat Honda uit de Formule 1 zou stappen maar nu is het officieel. Volgend jaar zal voorlopig het laatste jaar zijn met Honda motoren. Red Bull en AlphaTauri zullen op zoek moeten gaan naar een nieuwe krachtbron voor 2022.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden