BREAKING: Kimi Räikkönen zet punt achter F1-carrière

2021-Belgian-Grand-Prix-Friday

Kimi Räikkönen stopt met de Formule 1, dat liet de Fin zelf weten via Instagram. Räikkönen maakt nog wel het seizoen af bij het team van Alfa Romeo. Er is nog geen vervanger aangekondigd.

"Dit is het. Dit is mijn laatste seizoen in de Formule 1." Zo begint legende Kimi Räikkönen zijn aankondiging. "Deze beslissing heb ik in de winter gemaakt. Het was geen makkelijke keuze, maar na dit seizoen is het tijd voor andere dingen", vervolgt hij. Hoewel het seizoen nog bezig is bedankt Räikkönen zijn vrienden en familie, maar bovenal zijn fans. "De Formule 1 komt misschien tot een einde voor mij, maar er zijn veel meer dingen in het leven om van te genieten."

Räikkönen won tot op heden 21 races, stond 103 keer op het podium en behaalde in totaal 1865 punten. De kroon op zijn carrière ligt in 2007, toen werd de Fin wereldkampioen met slechts één punt verschil.

Vervanger

De laatste tijd gaan de geruchten fors rond in de Formule 1-wereld. Het vertrek van Kimi was al een aantal keer genoemd en er zouden dan ook al vervangers voor hem klaarstaan. Zo is Valtteri Bottas in gesprek met Alfa, maar heeft ook Nyck de Vries een grote kans op het stoeltje.

Lees ook: Wolff: “Keuze tussen Bottas en Russell is al gemaakt”

Lees ook: Valtteri Bottas in gesprek met Alfa Romeo voor 2022-stoeltje

Lees ook: Vasseur: “Misschien grootste stap gemaakt van alle teams”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden