'Als ik leiding had bij Renault dan haalde ik Alonso'

R3I3944

Zak Brown had Fernando Alonso teruggehaald in de Formule 1 als hij de leiding had gehad bij Renault.

Nu het zitje naast Esteban Ocon nog vacant is na Daniel Ricciardo's vertrek naar McLaren, gonzen de geruchten dat Alonso de belangrijkste gegadigde is en op het punt staat te tekenen bij Renault.

"Als ik Renault zou leiden", begint Brown tegen Sky Sports, "dan had ik hem in de auto gezet: grote naam, snel, twee kampioenschappen gewonnen met het team. Ze hebben een geschiedenis. Vanuit Renaults perspectief is het denk ik een inkoppertje."

Brown en Alonso hebben eerder met elkaar samengewerkt bij McLaren, zonder succes. Alonso ploeterde met de McLaren-Honda en mocht al blij zijn dat hij punten wist te pakken met de auto. Brown heeft dan ook twijfels of hij wel zin in heeft in een avontuur met een auto die niet direct om de winst strijdt.

"Gekeken naar Fernando's statuur, dan springt hij pas in een auto als hij denkt dat hij op de hoogste tree van het podium kan staan. Nu is Renault ook bezig om weer naar voren te komen, en ik denk dat ze daar komen. Maar ik weet niet of Fernando trek heeft in een driejarige reis tegenover in een auto stappen die direct kan winnen in 2021."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden