Zak-Brown

Voor velen zal de overstap van Sainz naar het team van Ferrari niet geheel verrassend zijn, aangezien Sebastian Vettel al eerder zijn vertrek bij het team aankondigde. Volgens McLaren-teambaas Zak Brown is er ook totaal geen sprake van kwaad bloed jegens Sainz vanwege zijn vertrek, in tegenstelling tot teams als Renault en Ferrari die volgens Brown alles behalve blij zijn met het vertrek van coureurs Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo.

In gesprek met Motorsport.com laat Brown weten dat het vertrek van Sainz bij het team van McLaren openlijk en vriendschappelijk behandeld is. "Carlos en ik spraken erover, dus ik hoorde niets via de grapevine", zo liet de teambaas eerder al weten in gesprek met Sky F1. “Ik denk dat de meeste van deze transfers en onderhandelingen stiekem gebeuren. Iedereen sluipt stiekem rond, naar mijn mening heeft McLaren een andere filosofie met betrekking tot de relatie die we hebben met onze mensen en onze coureurs."

Brown stelt daarnaast dat het team van McLaren al eerder wist dat Sainz de optie had om naar Ferrari te gaan. Zo zouden ze de Spanjaard formeel toestemming hebben gegeven om gesprekken met de Italiaanse renstal te beginnen. "Het was een gesprek dat Carlos in de winter met Andreas Seidl en ik had. We moesten hem eigenlijk toestemming geven om met Ferrari te gaan praten, en we gaven hem die toestemming, dus het was erg boven boord."

Vijandigheid

Door deze open verstandhouding had McLaren al vroeg door dat het op zoek moest naar een vervanger voor Sainz en kon het vroeg achter Daniel Ricciardo aan, om hem te strikken als vervanger. Brown merkt naar eigen zeggen dat andere coureurs en teams een stuk minder goed uit elkaar gaan.

Zo merkt hij de spanning tussen Ferrari en Vettel, en de spanning tussen Renault en Ricciardo. "Ik vind het geweldig om te zien dat coureurs en teams uit elkaar kunnen gaan en dat er geen vijandigheid is, want ik denk als je naar sommige van de andere bewegingen kijkt, dat het lijkt alsof er helaas wat slecht bloed is. En toch moeten die mensen dit jaar nog samen racen. Ik ben best trots op hoe we het allemaal hebben afgehandeld. "

Brown gunt Sainz het beste en denkt ook dat de Spanjaard het Leclerc moeilijk kan maken bij Ferrari, mits ze een goede auto hebben. "Ik denk dat hij het heel goed zal doen bij Ferrari, ik denk dat hij echt goed zal zijn voor de Ferrari-mal. Als ze een racewinnende auto hebben, denk ik dat Carlos races gaat winnen. '

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden