Brundle; 'Max zal een manier vinden om in dat team te komen'

AP-1YRDF6AHS2111_news

Martin Brundle suggereert dat Max Verstappen ondanks zijn contract verder zal gaan kijken. De belangrijkste reden is volgens hem dat Red Bull het voor een zoveelste keer niet is gelukt het seizoen met een winnende auto aan te vangen. 

'Red Bull heeft in de laatste jaren vaker pas aan het eind van het seizoen een auto gehad die races kon winnen. Dat lijkt dit jaar weer het geval. Als ze het potentieel uit die auto kunnen krijgen dan kunnen ze meedoen, de vraag is echter of ze weer controle kunnen krijgen over hun eigen auto.

Volgens Brundle is dit reden genoeg voor Verstappen om een deurtje verder te kijken. Hij had Red Bull's jongste wereldkampioen moeten worden, maar als Verstappen dit jaar het kampioenschap niet op zijn naam schrijft, dan is die kans verkeken. En realistisch gezien gaat dat niet gebeuren.

'Zijn frustratie zal naar mijn mening alleen nog maar toenemen. En hij zal echt gaan kijken waar hij wel een kampioenschap kan winnen. Dat is ongetwijfeld bij Mercedes. En als dat zo blijft, zal hij hoe dan ook een manier vinden om dat team binnen te dringen.' Aldus Brundle.

Verstappens contract loopt echter officieel tot 2023, maar het is bekend dat Verstappen vaak clausules opneemt in zijn contract, net als andere topcoureurs, waarin staat dat mocht het voorkomen dat Red Bull Racing hem geen winnende auto kan geven, hij vrij baan heeft.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen