Button en Pirro winnen Legends Trophy races op Sebring

Legends1104

Formule 1 wereldkampioen Jenson Button en Le Mans winnaar Emanuele Pirro hebben The Race Legends Trophy races gewonnen. De races werden gereden op het iconische circuit van Sebring.

De Brabham van de afgelopen weken werd ingeruild voor de McLaren M23. Voor Emerson Fittipaldi was het een digitaal weerzien met de auto waarmee hij in 1974 wereldkampioen werd. Jacques Villeneuve voegde zich als derde oud-wereldkampioen bij het toch al indrukwekkende startveld met onder andere Jenson Button, Juan Pablo Montoya, Dario Franchitti en Mika Salo.

Oud-wereldkampioenen maken indruk

Jenson Button vertrok in een op de Brawn GP geïnspireerde kleurstelling van pole met Andy Priaulx naast zich. De Britten vertrokken als een speer, maar daarachter ging het goed mis. Een aantal coureurs vertrok met te veel wielspin en verloor de controle over McLaren waardoor een flinke crash ontstond. De combinatie van de moeilijk te besturen McLaren in combinatie met het hobbelige asfalt van Sebring bleek sowieso een flinke uitdaging voor de meeste coureurs. Juan Pablo Montoya bleef dit keer uit de problemen en pakte door een inhaalactie op Priaulx P2. Button bleef buiten schot en kwam met 2,5 seconde voorsprong op de Colombiaan als eerste over de finish. Oud-WTCC kampioen Andy Priaulx completeerde het podium. Villeneuve eindigde in zijn simrace debuut op een verdienstelijke zesde plaats.

Puinhoop bij de start

De tweede race werd gestart met een reversed grid. Race winnaar Button startte dus achteraan, terwijl Emanuele Pirro van pole position mocht starten. Opnieuw was meer dan het halve startveld betrokken bij een startongeluk waardoor er een groot gat ontstond tussen de eerste vijf coureurs en de rest van het veld. Oud-Le Mans winnaar Pirro reed snel weg bij oud-IndyCar coureurs Castroneves en Franchitti. Ondertussen vochten Button, wereldkampioen in 2009 en Villeneuve, wereldkampioen in 1997 een mooi gevecht uit. De Brit won het duel om P5, maar kon Andy Priaulx niet meer bijhalen. Emanuele Pirro reed onbedreigd naar de overwinning. Helio Castroneves en Dario Franchitti eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.