Button: “Hamilton heeft een sterkere teamgenoot nodig”

Button-Hamilton

Jenson Button, ex-teamgenoot van Lewis Hamilton, heeft tegenover Autosport aangegeven dat Hamilton wel een betere teamgenoot kan gebruiken. Zonder een competitieve teamgenoot zou Lewis voorlopig niet stoppen met het winnen van titels.

Lewis Hamilton kan dit weekend in Turkije voor de zevende keer wereldkampioen Formule 1 worden. Hij evenaart daarmee Michael Schumacher, wiens recordaantal overwinningen hij eerder dit seizoen al overtrof. Valtteri Bottas staat in het klassement het dichtste bij de Brit, maar voor het vierde jaar op rij heeft Bottas het Lewis niet écht lastig kunnen maken.

Jenson Button en Nico Rosberg zijn de enige twee coureurs die Hamilton als teamgenoot wel eens verslagen hebben. Button eindigde in 2011 boven Hamilton, en Rosberg wist in 2016 Lewis te verslaan voor de titel.

Sinds het vertrek van Rosberg heeft Lewis het echter niet erg lastig gehad. Button zegt dan ook dat het lastig is om de grootheid Lewis in te schatten, omdat andere grootheden in een ander Formule 1-tijdperk hebben gereden.

“Het is lastig om records te vergelijken, maar je kan zeker stellen dat Lewis zeer goede prestaties heeft geleverd en het team hem daarbij fantastisch geholpen heeft. Voordat een ander team Mercedes verslaat of Lewis een sterkere teamgenoot heeft zal hij niet stoppen met winnen.”

Button zegt verder nog dat Lewis nu een completere coureur is dan toen zij teamgenoten waren bij McLaren. De wereldkampioen van 2009 verwacht wel dat mocht Max bijvoorbeeld Lewis′ teamgenoot zijn we een andere versie van de huidig kampioen kunnen verwachten.

“Lewis heeft iemand nodig die met hem mee kan gaan, en hoewel Bottas hem af en toe verslaat in de kwalificatie ontbreekt het hem aan race pace. George is denk ik nog niet klaar voor Lewis. Max, Charles en Ricciardo zouden hem wel kunnen uitdagen. Mentaal zie ik Ricciardo het Lewis nog wel eens lastig maken.”

Valtteri Bottas heeft momenteel een contract met Mercedes tot en met het einde van 2021.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden