BWT blijft sponsor Aston Martin F1

01_085830_U5I5633

Waterbedrijf BWT blijft ook in 2021 sponsor van Aston Martin F1. Sinds 2017 is het bedrijf al sponsor van het team (toen nog Force India en Racing Point). Hoewel het er eerst op leek dat het bedrijf zou stoppen met de samenwerking, is de sponsordeal toch verlengd. 

De eventuele breuk zou komen door de veranderingen die het team doormaakt. Het team van Racing Point is namelijk dit jaar overgegaan in Aston Martin F1. Daardoor zijn er wat dingen veranderd. Zo heeft Cognizant de rol als hoofdsponsor overgenomen van BWT, met als gevolg dat de auto groen wordt in plaats van roze. Die roze kleur had namelijk te maken met sponsor BWT.

Vanwege al deze veranderingen leek het er een lange tijd op dat BWT weg zou gaan als sponsor bij Aston Martin Racing. Het bedrijf ging zelfs in gesprek met andere teams in de Formule 1. Williams en Haas stonden op het lijstje, maar er kwam geen deal. Nu blijkt dat het bedrijf toch betrokken blijft bij het team van Aston Martin F1, maar dan niet als hoofdsponsor. Op de 2021-bolide zullen dan ook verschillende kenmerkende accenten van BWT terug te zien zijn.

GP2005_102313_U5I1601-medium-700x445
(c) Racing Point

“Nieuw hoofdstuk”

De reacties van beide partijen waren zeer positief. BWT-ceo Andreas Weissenbacher is trots deze groep mensen te blijven steunen en noemt het “een nieuw hoofdstuk dat gaat beginnen met de terugkeer van Aston Martin in de Formule 1." Weissenbacher is hoopvol over de toekomst, na de sterke prestaties in 2020. Hij hoopt het team te kunnen blijven steunen om aansluiting te vinden bij de top.

De auto van het team wordt op 3 maart onthuld.

Lees ook: F1 aan Tafel: testrijder Aston Martin bekend?

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden