Callum Ilott rijdt volgend jaar niet in de Formule 1

door Tim Koenders
callum-ilott

Callum Ilott heeft op twitter laten weten dat hij volgend jaar niet in de Formule 1 zal gaan rijden. De Brit is momenteel in gevecht om het Formule 2 kampioenschap met Schumacher. Wie de Formule 2 kampioen gaat worden is nog niet bekend maar mocht Ilott het worden zal hij alsnog geen Formule 1 stoeltje hebben voor 2021.

Callum Ilott reed afgelopen jaar in de Formule 2. Met nog één race te gaan staat hij tweede in het kampioenschap met 14 punten achterstand op Schumacher. Net als de Formule 1 rijdt ook de Formule 2 volgend weekend op de buitenring in Bahrein. Volgend weekend zijn er nog genoeg punten te verdienen om die achterstand om te buigen in een voorsprong. Voordat er bepaald is wie de kampioen gaat worden is al wel bekend wie er niet doorschuift naar de Formule 1.

Mocht Ilott nog kampioen worden zal hij alsnog niet in de Formule 1 rijden volgend seizoen, dat liet hij weten op twitter. Als dat zo is zou het voor het tweede jaar op rij zijn dat de Formule 2 kampioen geen stoeltje in de Formule 1 krijgt. Ilott was samen met Mazepin, Schumacher, Perez en Hülkenberg in de race om één van de Haas stoeltjes. Wie er wel een stoeltje krijgt zal op een later moment naar buiten worden gebracht, de Brit in ieder geval niet.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden