Carey: geen races in 2020 een mogelijkheid

chas_carey

De Formule 1 bereidt zich voor op het ergste scenario. Chase Carey zei bij de presentatie van de kwartaalcijfers van de F1 dat geen races in 2020 zeker tot de mogelijkheden behoort.

Carey maakte bekend dat de inkomsten van de Formule met 84% zijn gedaald in het eerste kwartaal van 2020. De omzet daalde van $246 miljoen in dezelfde periode vorig jaar naar $39 miljoen dit jaar. Logischerwijs loopt de F1 omzet mis doordat races geannuleerd worden, al zijn in deze cijfers de geannuleerde races van Australië en Bahrein, die in deze periode vielen, niet meegenomen.

De F1-baas gaf dan ook toe dat ze zich voorbereiden op de 'geringe mogelijkheid dat er niet geracet wordt in 2020'. Desalniettemin blijft het doel volgens Carey om het seizoen te laten beginnen in Oostenrijk in het weekend van 3-5 juli, mogelijk gevolgd door een tweede race in Spielberg een week later.

"We verwachten dat de Europese races zonder fans zullen zijn. We hopen dat we later in het jaar wel in staat zijn om fans toe te laten bij races", liet Carey verder nog weten. Het spoorboekje dat Carey een tijd geleden presenteerde blijft dan ook de leidraad vormen voor de planning van dit jaar.

Mogelijk nieuwe locaties
Carey gaf toe dat ze de mogelijkheden onderzoeken of sommige circuits die niet op de oorspronkelijke kalender toch een race kunenn organiseren. "We hebben twee uitdagingen: locaties identificeren waar we een race kunnen houden en bepalen hoe het transport moet verlopen daarnaartoe. We bespreken dat met al onze promoters en met een paar circuits die nu niet op de 2020-kalender staan."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden