Carlos Reutemann op 79-jarige leeftijd overleden

door Hidde Wissels
20133-scuderia-ferrari-carlos-reutemann

Oud F1-coureur Carlos Reutemann is woensdag op 79-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn dochter bevestigd via social media. Reutemann kampte al een langere tijd met gezondheidsproblemen en lag in het ziekenhuis. 

Via verschillende media werd eerder al gemeld dat de gezondheid van Reutemann flink achteruit was gegaan. Hij kampte met maagbloedingen en een verslechterde nierfunctie. Op 5 mei van dit jaar werd Reutemann al opgenomen in het ziekenhuis vanwege bloedarmoede en uitdrogingsverschijnselen. Hij lag in het ziekenhuis van Santa Fe, voordat hij met een helikopter werd verplaatst naar Rosario. Uit dat ziekenhuis werd hij op 21 mei nog ontslagen. Zijn dochter Cora bracht het slechte nieuws naar buiten dat Reutemann woensdag is overleden.

Carlos Reutemann / Ferrari
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Runner up 1981

De Argentijn was van 1972 tot en met 1982 actief als coureur in de Formule 1 voor onder andere Ferrari en Williams. Reutemann wist twaalf keer een Grand Prix te winnen en stond in totaal 46 keer op het podium. 1981 was het beste seizoen uit zijn carrière. Reutemann werd dat jaar tweede in het kampioenschap op één punt van wereldkampioen Nelson Piquet.

https://twitter.com/CoraReutemann/status/1412817852839628801

Lees meer: Red Bull Racing wil nieuwe motor pas in 2026 introduceren

Lees meer: Evenementenvergunning voor Dutch Grand Prix is binnen

Lees meer: Grand Prix Australië 2021 afgelast

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden