Carlos Sainz: "Blij dat slipstream heeft gewerkt"

21051-turkish-gp-2021-saturday

De taak van Carlos Sainz in de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije voor het team van Ferrari was duidelijk. De Spanjaard start zelf achteraan na een motorwissel, maar wist Daniel Ricciardo uit de kwalificatie te rijden en een belangrijke slipstream te geven aan teamgenoot Charles Leclerc. Hij is tevreden.

"Het was moeilijk, maar die slipstream geven was het doel van de kwalificatie", zegt Sainz na afloop van de kwalificatie tegen Ziggo Sport. "Ik ben blij dat alles heeft gewerkt en ik ben blij met hoe we het hebben aangepakt." Daarmee verwijst hij naar de slipstream en de uitschakeling van Daniel Ricciardo in Q1. Sainz heeft een belangrijke strategische kwalificatie gereden voor Ferrari. Zeker omdat het team in strijd is om de derde plek in het constructeurskampioenschap met McLaren. Hij vindt het wel jammer dat hij niet zelf voor een hoge startpositie kon strijden aangezien de auto enorm competitief is.

Inhaalrace

Sainz zal er alles aan doen om zijn prestaties te optimaliseren tijdens de race. Het zal eraan liggen hoe de omstandigheden op circuit zijn en hoe makkelijk het is om in te halen. De Spanjaard zegt dat het tijdens de vrije trainingen op niet makkelijk was. "Het zal niet makkelijk zijn, zeker niet met de auto's die we nu hebben, maar ik ga mijn best doen."

Lees ook: Mercedes engineer Shovlin: “Inhalen op Istanbul Park lastig”

Lees ook: Valtteri Bottas: “Ga me focussen op mijn eigen race”

Lees ook: Max Verstappen: “Weinig grip maakt start moeilijk”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden