Carlos Sainz: "Coureurs zijn goed, monteurs zijn legendes"

210043-dutch-gp-2021-saturday

Carlos Sainz is uitermate tevreden met de positie waarop hij zijn Ferrari-bolide heeft kunnen positioneren voor de grid van de race tijdens de Dutch Grand Prix. Met P6 als startpositie heeft de Spanjaard goede kans punten pakken zondag in Zandvoort.

Volgens Olav Mol bestempelt de op P6 gekwalificeerde Carlos Sainz zijn prestatie als een 'zege'. "Ik denk dat ik enorm blij kan zijn met P6. Vooral na een erg spannend moment voorafgaand aan de kwalificatie." Hiermee doelt de Spanjaard op zijn crash in VT3, vlak voor de kwalificatie op zaterdagmiddag. Tijdens de crash kwam hij zijwaarts in de muur terecht waarbij hij zowel de vloer als voorwielophanging van zijn bolide beschadigde.

Legendes

"Coureurs zijn goed, mijn monteurs zijn legendes", vervolgde Sainz zijn verhaal bij Ziggo Sport. "De manier waarop ze mijn auto hebben klaargekregen voor de kwalificatie is een wonder." Sainz mistte op een haar na de kans om zelfs op P5 te kwalificeren, wat hem een extra positief beeld geeft over het verloop van het weekend en het werk dat zijn team heeft verricht.

 "Het is niet makkelijk om je na een fout, zoals bij mijn crash, te herpakken, het zelfvertrouwen te vinden om door te gaan en goede ronden aan elkaar te knopen", vertelde de Spanjaard. De Ferrari-coureur heeft in de laatste drie races in totaal vijfentwintig punten bij elkaar gereden en is daarbij twee keer boven zijn teamgenoot Charles Leclerc op het scorebord geëindigd. Een P6 als startpositie op Zandvoort kan een goed voorteken zijn om deze reeks van uitstekende resultaten door te zetten. "Op Zandvoort is een fout snel afgestraft, maar we gaan ons best doen", sloot Sainz af.

Lees meer: Top & Flop: Grand Prix van Nederland VT3 en kwalificatie

Lees meer: Max Verstappen pakt pole position in Zandvoort

Lees meer: Carlos Sainz: “Normaal kijk ik uit naar een regenrace”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen