Carlos Sainz: "Heb de pace om morgen te winnen"

21025-scuderia-ferrari-monaco-gp-thursday

Carlos Sainz moest in de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco genoegen nemen met een vierde plaats. De Spanjaard gaf uiteindelijk twee tienden toe op de tijd van teamgenoot Charles Leclerc en daar was hij na afloop niet blij mee.

Sainz is vaak sterk op het stratencircuit van Monaco, maar deze keer was hij niet tevreden. "Ik ben niet blij omdat ik op pole had kunnen staan", zei Sainz na afloop van de kwalificatie tegenover Grand Prix Radio. "Ik heb niet de kans gekregen om te proberen op pole te kwalificeren. Heel teleurstellend."

Eerste pole Ferrari

Sainz is extra gefrustreerd met zijn vierde positie omdat een pole een Monaco zijn eerste zou zijn geweest voor Ferrari. "Het is niet wat ik had verwacht en niet de uitkomst die ik wilde, dus ik ben zeker heel teleurgesteld." Inhalen in Monaco is zoals bekend erg lastig. Door zijn vierde plek denkt Sainz dat een overwinning niet mogelijk is. "Het probleem is de kwalificatiepositie. Ik heb de pace om morgen te winnen. We zijn al heel het weekend sterk qua pace. Maar als je als vierde start in Monaco, is het heel moeilijk om de race te winnen. Dat is waarom vandaag zo frustrerend voor mij is."

21026-scuderia-ferrari-monaco-gp-thursday-700x467
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Teamgenoot Charles Leclerc pakte pole, maar crashte wel aan het einde van Q3. Daardoor is het onzeker of de Monegask ook daadwerkelijk van de eerste startplek mag beginnen. Sainz wilde niet veel kwijt over hoe erg de schade was aan de wagen van Leclerc. "Ik heb nog geen idee", besloot de Spanjaard.

Lees ook: Leclerc: "Maak me zorgen om gearbox penalty"

Lees ook: Bottas: "Het is Monaco, alles kan gebeuren"

Lees ook: Verstappen: "Rode vlag heeft mijn kans op pole verpest"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden