Carlos Sainz heel erg blij met zijn overwinning: "Hard werken loont"

door Shakyra van den Heuvel
Ferrari- Sainz- Melbourne - 2024

Carlos Sainz heeft de Grand Prix van Australië gewonnen nadat hij twee weken geleden een operatie heeft gehad voor zijn blindedarmontsteking. Een indrukwekkende prestatie voor de Spanjaard, aangezien hij zelf aangeeft nog niet 100% fit te zijn. Zijn teamgenoot zorgt ervoor dat er een 1-2 is voor het team van Ferrari. 

Na een goede start wist Sainz na twee ronden Verstappen in te halen, omdat de Nederlander een fout maakte in een bocht. Hierdoor kon Sainz relatief makkelijk voorbij aan de Red Bull. Door de sterke DRS-zones op het circuit is dit een groot voordeel voor de coureurs. Vanaf het moment dat Sainz de leiding had overgenomen, had hij er vertrouwen in dat hij de overwinning mee naar huis kon nemen. Nadat Verstappen uitgevallen was, nam de grootste dreiging af en kon hij zijn eigen race gaan bepalen op het gebied van snelheid en het managen van zijn banden. "Er is gelukkig niet te veel gebeurd tijdens de race waardoor ik mijn eigen race kon bepalen. Natuurlijk heb ik wel altijd rekening gehouden met een safetycar of een rode vlag. Dat is hier altijd mogelijk", vertelt de Spanjaard na afloop bij F1.com. Gedurende de hele race is Carlos Sainz geen één keer in de problemen geweest en had hij twee probleemloze pitstops. "Ik ben ook heel erg blij met onze 1-2 voor het team, dat is een geweldig gevoel."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

"Hard werken loont"

Carlos Sainz is twee weken geleden geopereerd aan zijn blindedarmontsteking en is sindsdien hard aan het werk gegaan om hier te kunnen rijden. Tijdens dit weekend is er na elke sessie gekeken of hij fit genoeg was om door te kunnen gaan. "Hard werken loont. Fysiek was het zeker niet altijd gemakkelijk. Leven kan soms heel gek verlopen, net een achtbaan, maar ik hou ervan." Sainz blikt ook nog even terug naar de uitvalbeurt van Verstappen. Hij geeft aan dat hij inderdaad merkte dat hij problemen had met zijn remmen van zijn auto. "Ik ben heel blij met deze overwinning. Max heeft er inmiddels al genoeg gehad", lacht hij naar Guenther Steiner die de interviews na afloop mocht doen.

 

Lees ook: McLaren-coureurs tevreden na kwalificatie: "Hopelijk flink wat punten morgen"

Lees ook: Hero or Zero: VT3 & kwalificatie GP van Australië

Lees ook: Haas gaat voor punten tijdens GP van Australië

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden