Carlos Sainz: “In het begin had ik het heel lastig”

210036-scuderia-ferrari-austrian-gp-race

Carlos Sainz heeft een vijfde plaats behaald tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. De Spanjaard startte vanaf een tiende plaats. Startend op de harde band en een lange eerste stint leverden hem veel posities op. Sainz is erg tevreden te zijn met het behaalde resultaat.

Carlos Sainz kan tevreden terugkijken op de Grand Prix van Oostenrijk. De Spanjaard startte vanaf een tiende plaats en wist zich naar een vijfde plaats te rijden. De Ferrari-coureur startte op de harde band. Hij reed een lange eerste stint van maar liefst 48 ronden. Sainz had niet gedacht dat de lange eerste stint zou werken maar achteraf bleek het een juiste keuze.

Minder grip dan gedacht

Carlos Sainz liet aan Ziggo Sport weten erg tevreden te zijn. “In het begin had ik het heel lastig op de harde band. Ik had veel minder grip dan ik had gedacht.” Sainz beschrijft dat hij dacht dat hij nergens zou uitkomen met de strategie. “Ik bleef rustig en had geduld. Ineens was ik aan het strijden om de vijfde plaats.” In de laatste fase van de wedstrijd wist Sainz Ricciardo nog in te halen. Doordat hij net binnen de tien seconden van Pérez zat, leverde dat ook nog een positie op.

Lees ook: Lando Norris: “Hadden als tweede moeten finishen”

Lees ook: Zak Brown vindt tijdstraffen Norris en Pérez niet terecht

Lees ook: Max Verstappen blij voor team met overwinning Spielberg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden