Chadwick: “Formule 1 nog nooit zo dichtbij geweest”

door Tim Koenders
WilliamsF1_7704_HiRes

Jamie Chadwick heeft aangegeven in haar carrière nog nooit zo dichtbij de Formule te zijn geweest. Na een tweede W Series-titel mikt de Britse coureur nu op een stoeltje in één van de opstapklassen. Het uiteindelijke doel is om binnen drie jaar in de Formule 1 te rijden.

Het is al een hele lange tijd geleden dat er een vrouw in de Formule 1 reed. De laatste vrouw was Lella Lombardi in 1976. In 2019 werd het eerste seizoen van de W Series gereden, een speciale klasse voor vrouwen. Het kampioenschap is twee keer verreden en twee keer gewonnen door Jamie Chadwick. Na haar eerste kampioenschap werd ze testcoureur bij Williams. Na een tweede titel is het doel van de Britse duidelijk, via de opstapklassen naar de Formule 1.

Jamie Chadwick / W Series / 2021
Foto: W Series

"Moet nog veel stappen zetten"

“De Formule 1 is nog nooit zo dichtbij geweest”, liet Chadwick weten tegenover Sky Sports News. “Het voelt dichtbij, maar ik moet nog steeds heel veel stappen zetten. Ik merk gewoon dat er steeds meer deuren opengaan.” Om in de Formule 1 te komen denkt Chadwick dat één van de opstapklassen de beste vervolgstap is. “Ik hoop dat ik de W Series als springplank kan gebruiken.”

Lees ook: Formule 1 verlengt contract GP China tot en met 2025

Lees ook: Gridstraf voor Russell wegens wisselen versnellingsbak

Lees ook: Verstappen ruim vier tiende los tijdens VT2 Mexico

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen