Charles Leclerc baalt van tegenvallende race

210010-abu-dhabi-gp-thursday-gallery

De Grand Prix van Abu Dhabi was niet alleen het moment waar de wereldkampioen bekend zou worden, ook werd er nog gestreden om een hoger plekje in het kampioenschap door Charles Leclerc. Uiteindelijk wist de Monegask maar één punt binnen te slepen want hij kwam als tiende over de finish. 

Door zich als zevende te kwalificeren had Leclerc een redelijk goede uitgangspositie voor de race. Tijdens de virtual safety car ruilde hij zijn softs in voor de mediums, maar die banden kreeg hij niet zo goed aan het werk als hij gehoopt had. "Ik kon de racepace niet voor elkaar krijgen. Daardoor hadden we een slechte race en dat is een beetje frustrerend", veronderstelde de Monegask tegenover Ziggo Sport. Dankzij de tegenvallende race op het circuit van Yas Marina, moet Leclerc genoegen nemen met een zevende positie in het eindklassement. Uiteindelijk heeft het team van Scuderia Ferrari zich wel verzekerd van een derde plek in het constructeurskampioenschap.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Felicitaties aan Max

Voorafgaand aan het raceweekend had Leclerc geen favoriet wie het wereldkampioenschap van 2021 zou winnen. "Beide coureurs waren het hele seizoen geweldig. Voor Max was het een kwestie van tijd totdat hij zijn eerste titel zou binnenhalen", aldus de Monegask.

Lees ook: F1-kampioen Max Verstappen: "Wil rest van mijn leven bij Red Bull blijven"

Lees ook: P3 voor Carlos Sainz tijdens bloedstollende GP van Abu Dhabi

Lees ook: Lewis Hamilton na nederlaag: "Nooit opgegeven"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden