Charles Leclerc bekroond tot driver of the day GP Stiermarken

210004-scuderia-ferrari-styria-gp-thursday

Door een touché met Pierre Gasly, moest Charles Leclerc in de eerste ronde al naar binnen voor het vervangen van de voorvleugel. Hierdoor kwam de Monegask als zeventiende terug de baan op. Dankzij een spectaculaire inhaalrace, met een zevende positie als eindresultaat, is de Monegask tot driver of the day bekroond. 

In de eerste ronde toucheerde Charles Leclerc tegen het achterwiel van Pierre Gasly. Noodgewongen moest hij een pitstop maken voor een nieuwe voorvleugel. De touché zorgde ervoor dat hij als een van de laatste auto's terug de baan op kwam. Echter wist Leclerc zich te herpakken en hij liet een indrukwekkende inhaalrace zien. De fans hebben hem hiervoor beloond door hem driver of the day te maken in Oostenrijk.

"Het is erg frustrerend. Na de eerste ronde hebben we zoveel tijd verloren waardoor het eigenlijk al zo goed als klaar leek te zijn", meldde Charles Leclerc na afloop aan Ziggo Sport. Toch bleek de Grand Prix van Stiermarken een positieve verrassing te zijn voor Ferrari. "Daarna was de racepace wel heel erg goed. Dat was een grote verrassing", vervolgde Leclerc. "Uiteindelijk hebben we ons goed kunnen herstellen. Ik heb veel coureurs in kunnen halen en toch nog een zevende positie weten te behalen."

'Een van mijn beste races'

Volgens Charles Leclerc was de Grand Prix van Stiermarken een van zijn beste races, maar toch geeft het hem een bitterzoet gevoel door wat er in de eerste ronde gebeurde. Wel was de Monegask erg tevreden over de banden. Tijdens de Grand Prix van Frankrijk worstelde het team namelijk enorm met de banden, maar in Oostenrijk pakte het goed uit. "Het ging heel erg veel beter dan de vorige race in Frankrijk, dus dat was een aangename verrassing. Het is nu voornamelijk belangrijk dat we goed onderzoeken waarom het veel beter ging."

Lees ook: Max Verstappen: "Had nog banden over aan het einde"

Lees ook: Valtteri Bottas krijgt 3 plekken gridstraf voor spin pitstraat 

Lees ook: Max Verstappen wint dominant GP van Stiermarken

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden